We use cookies to enhance your experience on this website. By using this website, you consent to our use of cookies. See our Privacy Policy for more information.

Hide this message

NETWERKMARKETING VS. PIRAMIDEVERKOOP

De termen “netwerkmarketing” en “directe verkoop” worden regelmatig gebruikt en door veel mensen verkeerd geïnterpreteerd. De meest voorkomende vergissing is de vergelijking tussen netwerkmarketing en illegale verkoopmethoden zoals piramideverkoop.

Netwerkmarketing 

Netwerkmarketing, ook wel multilevelmarketing genoemd, is een verkoopmodel waarbij producten en diensten worden verspreid onder eindgebruikers via een netwerk van onafhankelijke verkopers. Deze onafhankelijke verkopers ontvangen compensatie voor het zelf verkopen van producten of diensten aan klanten, en van de verkopen aan klanten door hun netwerk van andere onafhankelijke verkopers. Deze compensatie is altijd gebaseerd op de verkoop van producten en/of diensten aan de consument, niet op de uitbreiding van het netwerk van onafhankelijke verkopers.

image11

Piramideverkoop

Een piramidespel is een organisatie waar de belangrijkste compensatie wordt verkregen uit het geld dat anderen betalen om zich bij de organisatie te voegen, in tegenstelling tot de verkoop van producten of diensten aan eindgebruikers.  Deze organisaties zijn illegaal. Andere termen hiervoor zijn kettingbrief, sneeuwbal, kettingverkoop, geldspelen en investeringsloterijen.

Het is heel belangrijk om te onthouden dat legale netwerkmarketingbedrijven hun onafhankelijke verkopers belonen voor de distributie en verkoop van producten en/of diensten aan klanten. Er kan geen geld worden verdiend door nieuwe onafhankelijke verkopers aan te melden.

Netwerkmarketing biedt onafhankelijke verkopers de mogelijkheid een onafhankelijke organisatie op te bouwen door producten en/of diensten te marketen, te promoten of te verkopen aan klanten en een organisatie, of netwerk, van andere onafhankelijke verkopers te leren hetzelfde te doen.

Het is niet onze bedoeling om hierover in herhaling te vallen, maar hieronder vindt u een aantal belangrijke vragen die u kunnen helpen het onderscheid te maken tussen een legaal netwerkmarketingbedrijf en een piramidespel.

·         Wat is de belangrijkste bron van inkomsten voor het bedrijf?

Indien de omzet van een bedrijf voornamelijk wordt verkregen uit geldelijke bijdragen van de onafhankelijke verkopers zonder echte economische activiteit, dan wordt het bedrijf beschouwd als een piramide.  Daarentegen, als het inkomen van een bedrijf voornamelijk is gebaseerd op de verkoop van producten of diensten, is het zeer waarschijnlijk een legaal netwerkmarketingbedrijf.

ACN biedt vaste en mobiele telefonie en internet aan klanten en het is de distributie van deze diensten die de belangrijkste bron van inkomsten biedt – meer dan 90% van de omzet gerekend over alle ACN landen in Europa.

·         Hoe worden de onafhankelijke verkopers van het bedrijf beloond?

Als de onafhankelijke verkopers van het bedrijf worden betaald slechts voor het feit dat ze nieuwe mensen sponsoren om zich aan te melden als verkoper, is dat een duidelijk signaal dat het bedrijf zich bezighoudt met piramidespelen. Een dergelijke compensatie is niet altijd overduidelijk en kan worden beschreven als trainingskosten e.d.  Echter, als onafhankelijke verkopers worden beloond op basis van de verkoop van producten en/of diensten aan eindgebruikers, dan is dit typisch een indicatie dat het hier gaat om een legaal netwerkmarketingbedrijf.

ACN compenseert de Onafhankelijk Vertegenwoordigers altijd op basis van de verkoop en het gebruik van de diensten van ACN door de klanten.

ACN compenseert zijn Onafhankelijk Vertegenwoordigers op twee manieren:

  1. ACN betaalt een commissiepercentage op het gebruik van de diensten van ACN. De berekening is gebaseerd op de gecombineerde maandelijkse facturen van de persoonlijke klanten van de Onafhankelijk Vertegenwoordigers en een blijvende commissie gebaseerd op de gecombineerde maandelijkse facturen van de persoonlijke klanten van de Onafhankelijke Vertegenwoordigers in de downline van de Onafhankelijk Vertegenwoordiger.
  2. ACN biedt een bonus wanneer een Onafhankelijk Vertegenwoordiger de diensten van ACN verkoopt aan een minimum aantal persoonlijke klanten in de eerste 30 dagen na zijn of haar startdatum en ook wanneer een Onafhankelijk Vertegenwoordiger een nieuw gesponsorde Onafhankelijk Vertegenwoordiger helpt zich te kwalificeren. Een Onafhankelijk Vertegenwoordiger kwalificeert zich als hij of zij de diensten van ACN in de eerste dertig dagen na zijn of haar startdatum verkoopt aan het minimaal vereiste aantal klanten.

De Onafhankelijk Vertegenwoordigers van ACN krijgen niet betaald puur en alleen voor het feit dat zij andere mensen sponsoren om ook Onafhankelijk Vertegenwoordigers van ACN te worden. Indien er geen klanten worden geworven, zoals vereist volgens het compensatieschema van ACN, wordt er geen vergoeding uitgekeerd.

Voor meer informatie over de eigenschappen van een netwerkmarketing- of multilevelmarketingbedrijf en hoe dit afwijkt van een piramidespel, verwijzen wij u naar het betreffende deel van de website van directe-verkoopverenigingen, zoals http://www.dsa.org/selling/pyramid.htm of, algemener, http://www.dsa.org.

De juridische tests voor het verbod van piramidespelen (of vergelijkbare zaken) zijn niet uniform in heel Europa. Elk land heeft andere juridische tests. Wij hopen dat de juridische tests voor een dergelijk verbod worden geharmoniseerd en consistent zullen worden in de gehele Europese Unie door het aannemen van de richtlijn oneerlijke handelspraktijken in de lokale wetten en regelgeving van alle EU-leden, maar dat is afwachten.  Tot die tijd zijn de verklaringen hierboven met betrekking tot de beschrijving van piramidespelen tegenover netwerkmarketing algemeen geaccepteerde principes. Mogelijk zijn er specifieke andere factoren van toepassing op een bepaald land waarmee rekening moet worden gehouden bij het beoordelen van deze kwesties.

Hoogtepunten van het internationale trainingsevenement in Lissabon

Vanaf het podium van het internationale trainingsevenement in Lissabon verkondigde de president en medeoprichter van ACN, Greg Provenzano, het volgende: ”De volgende fase van ACN zal alles wat we tot nu toe hebben bereikt ruim overtreffen.” Dit werd duidelijk gedurende drie onvergetelijke dagen met belangrijke trainingen, inspirerende erkenningsceremonies en de fantastische gastsprekers tijdens het laatste internationale evenement van ACN van 2016.

image10

TRAINING & GASTSPREKERS

ACN heette drie speciale gastsprekers welkom, allemaal met een unieke boodschap over hoe u de ACN Opportunity ten volle benut. De eerste gastspreker was Peter Lamas op zaterdagochtend, die niet alleen zijn ongelooflijke verhaal deelde maar ook sprak over zijn productfilosofie rond de Aluminé-productlijn. Na hem kwam James Adlam die het publiek biologeerde met een krachtig en indrukwekkend optreden. Daarna gaf de legendarische George Zalucki op zondagmorgen een bijzondere presentatie die de enthousiaste menigte inspireerde. Naast deze gastsprekers gaven vele van de belangrijkste Senior Vice Presidents en Regional Vice Presidents sleuteltrainingen.

AANKONDIGINGEN

Compensatieschema
Mike Cupisz, medeoprichter van ACN, kondigde enkele opwindende verbeteringen van het compensatieschema aan die ingaan op 1 november. Die omvatten een nieuw kwalificatiesysteem, een nieuwe manier om commissies op producten en diensten te verdienen en een overgangsplan tot 1 november. Binnenkort volgt meer informatie via ACN in Action, zodat uw organisatie klaar is om te profiteren van de komende verbeteringen!

Marketingmateriaal
Er zijn glanzende nieuwe Aluminé- en Benevita-glossy’s in meerdere talen verschenen die konden worden aangeschaft in de gelegenheidswinkel bij de zaal in Lissabon. Ook is de nieuwste editie gepresenteerd van het magazine Momentum in het Engels, Frans en Spaans. Deze glossy van 80 pagina’s is een geweldig hulpmiddel voor het wekken van interesse, en combineert het beste van zowel gedrukte als digitale publicaties. In de komende weken komen ze ook beschikbaar voor onlinebestelling!

Benevita®-competitie
In oktober zal er een Benevita-competitie plaatsvinden met in totaal 21 beschikbare prijzen en met de beste IBO van ieder land en de top 3 van Europa als gegarandeerde prijswinnaars. Wij zullen alle informatie later deze week nog doorgeven via ACN in Action.

Diensten
We bereiden ons voor om volgende week in Spanje een nieuw energiepartnerschap met Aldro Energia te lanceren, en er zullen een aantal verbeteringen worden ingevoerd bij JOi mobile in het VK en Frankrijk per 1 oktober. In Nederland verlagen we vanaf 29 september de prijs voor de eerste 3 maanden voor alle nieuwe klanten van Internet en Bellen met Interactieve TV van KPN. Let op de speciale ACN in Actions later deze week voor meer informatie over deze verbeteringen van diensten.

ERKENNING

Felicitaties voor onze twee nieuwe Regional Vice Presidents die hun promotie hebben ontvangen op het podium in Lissabon: James Sellu en Jerome Lancaster uit het Verenigd Koninkrijk.

EEN BIJDRAGE AAN DE GEMEENSCHAP

Ronald McDonald House Charities
ACN en de medeoprichters willen altijd wat terugdoen voor de gemeenschap die zij bezoeken. Op vrijdag verwelkomde Mike Cupisz de uitvoerend directeur van Ronald McDonald House Charities in Portugal, Margarida Oliveira Martins, op het podium en stelde haar aan het publiek voor. Gedurende het evenement werd er door de aanwezigen een financiële bijdrage geleverd aan het goede doel en het totale bedrag aan donaties werd door de medeoprichters verdubbeld. Op zondagmiddag presenteerden de medeoprichters een cheque ten bedrage van € 13.876,96 aan João Sá Nogueira van RMHC.

HET VOLGENDE EVENEMENT

Internationale evenementen zijn de beste manier om uw organisatie op te bouwen en de ACN Opportunity te presenteren in de meest energieke omgeving die u zich maar kunt bedenken. Ze geven de aanwezigen ook een goed begrip van de visie van ACN, voor nu en voor de toekomst. Zorg er dus voor dat u zich vandaag nog vooraf inschrijft voor de internationale conventie van ACN, die van 24 tot en met 26 februari 2017 in Rotterdam, Nederland zal worden gehouden. U kunt zich ook vooraf inschrijven op uw mobiele toestel via www.acnreg.eu

Tot ziens in Rotterdam!

Hoogtepunten van de internationale conventie in Rotterdam

Vanaf het podium van de internationale conventie in Rotterdam verkondigde de president en medeoprichter van ACN, Greg Provenzano, het volgende: “De tijd is nu aangebroken om op vooraan te lopen bij de grootste groei dit bedrijf ooit heeft meegemaakt!” Dit zette de toon voor drie onvergetelijke dagen met belangrijke trainingen, inspirerende erkenningsceremonies en de fantastische gastsprekers tijdens de internationale conventie in Rotterdam.

image6

Klik hier voor een bezoek aan de Facebookpagina van ACN waar u foto’s kunt vinden van het evenement.
Zo kunt u de foto’s die u leuk vindt delen en uzelf en uw vrienden taggen.

TRAINING & GASTSPREKERS

ACN heette drie speciale gastsprekers welkom, allemaal met een unieke boodschap over hoe u de ACN Opportunity ten volle benut. De eerste gastspreker was Peter Lamas op zaterdagochtend. Hij werd geïnterviewd door Greg Provenzano en deelde niet alleen zijn ongelooflijke verhaal, maar sprak ook over zijn productfilosofie rond de Aluminé-productlijn. Na hem kwam James Adlam die de aandacht van het publiek greep met een krachtig en indrukwekkend optreden. Daarna gaf de legendarische George Zalucki op zondagmorgen een bijzondere presentatie die de enthousiaste menigte inspireerde. Naast deze gastsprekers gaven veel van de belangrijkste Senior Vice Presidents en Regional Vice Presidents sleuteltrainingen.

AANKONDIGINGEN

Diensten
Op zaterdagochtend heeft Mike Cupisz, medeoprichter van ACN, een voorproefje gegeven van de talloze verbeteringen die er in 2017 aankomen voor mobiele telefonie, energie en gecombineerde diensten in heel Europa. Houd ons de komende maanden in de gaten voor opwindende uitbreidingen van het dienstenpakket die de Opportunity nog aantrekkelijker maken!

image4

Product
Van 6 maart tot 31 mei zijn er speciale cadeaudozen beschikbaar om te bestellen via de Benevita-website. U kunt dan kiezen uit drie dozen die elk een bijzondere selectie uit de Aluminé® Naturals-productlijn bevatten. Binnenkort komt er een ACN in action met meer informatie!

image7

ERKENNING

Felicitaties voor onze twee nieuwe Regional Vice Presidents die hun promotie hebben ontvangen op het podium in Rotterdam: Danyal Islam uit het Verenigd Koninkrijk en Antonio Contrada uit Italië. Er waren tevens vele promoties tot de positie van Regional Director.

EEN BIJDRAGE AAN DE GEMEENSCHAP

Stichting SAM
ACN en de medeoprichters willen altijd wat terugdoen voor de gemeenschap die zij bezoeken. Op vrijdag verwelkomde Mike Cupisz Marcel Clerx, bestuurslid van de Stichting SAM in Nederland, op het podium en stelde hem voor aan het publiek. Gedurende het evenement werd er door de aanwezigen een financiële bijdrage geleverd aan het goede doel en het totale bedrag aan donaties werd door de medeoprichters verdubbeld. Op zondagmiddag presenteerden de medeoprichters een cheque ten bedrage van € 9.659,26 aan Marcel Clerx.

HET VOLGENDE EVENEMENT

Internationale evenementen zijn de beste manier om uw organisatie op te bouwen en de ACN Opportunity te presenteren in de meest energieke omgeving die u zich maar kunt bedenken. Ze geven de aanwezigen ook een goed begrip van de visie van ACN, voor nu en voor de toekomst. Zorg er dus voor dat u zich vandaag nog vooraf inschrijft voor het internationale trainingsevenement van ACN, dat van 13 tot en met 15 oktober 2017 zal worden gehouden in Madrid, Spanje, met de heer Larry Raskin als gastspreker. U kunt zich ook vooraf inschrijven op uw mobiele toestel via www.acnreg.eu

image8

Met ACN heeft u uw eigen organisatie, maar staat u er nooit alleen voor!

Begin nu